perjantai 9. lokakuuta 2015

Vanhustenhoidosta ei saa vähentää väkeä

JHL:n kannanotto:

Vanhustenhoidosta ei saa vähentää väkeä

09.10.2015 13:15
Hallituksen aikeet pienentää vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta on suorastaan ala-arvoinen teko, sanovat Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sosiaali- ja terveysalan kuntapuolen luottamusmiehet.
- Jo nykyinen vähimmäismitoitus 0,5 on todettu liian pieneksi. Voidaanko enää puhua vanhustenhoidosta, jos mitoitus pudotetaan 0,4:ään, kysyy pääluottamus Janne Sjölund.
Luottamusmiehet ovat sitä mieltä, että vanhuksia ei saa laittaa säästöjen maksajiksi. Huonon hoidon lisäksi leikkaukset tulevat väistämättä uuvuttamaan jäljelle jäävän henkilöstön, joka jo nyt työskentelee jaksamisensa äärirajoilla.
- Vaikka hallitus tuntuu kovasti niin luulevan, pelkkä tahto hoitaa ei riitä. Tarvitaan osaamista ja käsipareja, jotta hoidettavat saisivat ihmisarvoisen elämän ja hoitajat jaksaisivat tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, Sjölund toteaa.
JHL on lausunnoissaan kautta linjan tähdentänyt, että käsiparit, hoidon tarve ja hoidettavien määrä pitää suhteuttaa toisiinsa. Nykyistä 0,5 minimihenkilöstömitoitusta ei saa pienentää.
- Sipilän hallitus on jättämässä vanhukset heitteille, eikö se ole rikos? kysyy Sjölund.
Lisätietoja: JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine, 040 702 4772

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti